zondag 24 februari 2013

Naastenliefde

Naastenliefde

Een mooi woord, moeilijk uitvoerbaar

We kennen allemaal het woord 'Naastenliefde'. We weten ook wat ermee bedoeld wordt. Iedereen in je omgeving met liefde behandelen. Iedereen weet het, en toch is dit ontzettend moeilijk om te doen. 
Het staat niet voor niets in de Tien Geboden. 'Heb uw naaste lief als uzelf'. Meer hierover ook in een vorige blog, die je HIER kunt vinden.

Johannes heeft veel over de liefde geschreven. In 1 Johannes 1:8 geeft hij ook aan dat we allemaal wel weten hoe het zit, het is alleen elke keer weer nieuw voor ons als we het horen, omdat we het nogal eens lijken te vergeten. We stoppen het heel diep weg, omdat het juist zo moeilijk is om te doen. "Toch is het steeds weer nieuw en het betreft zowel Christus als u. Als wij dit gebod gehoorzamen door elkaar lief te hebben, verdwijnt de duisternis uit ons leven en komt het ware licht binnen." (1 Joh 1:8)

En toch is de liefde ook zeer gevaarlijk. Want is het niet vaak de liefde voor onszelf die ons in de problemen brengt? Willen wij onszelf maar niet al te vaak dingen geven die we eigenlijk niet kunnen hebben? En om het toch maar te krijgen, gaan we dan dingen doen die we eigenlijk niet horen te doen. Dan wordt de lijn tussen liefde en begeren wel heel erg dun. Want begeren is niet goed.
"En gij zult niet begeren uws naasten vrouw; en gij zult u niet laten gelusten uws naasten huis, zijn akker, noch zijn dienstknecht, noch zijn dienstmaagd, zijn os, noch zijn ezel, noch iets, dat uws naasten is." (Deuteronomium 5:21) 

Hoe leren we dat eigenlijk? Wij mensen leren door het volgen van een voorbeeld. Het is dus belangrijk een goed voorbeeld te hebben. Dat begint als kind bij je vader. Kijk maar eens bij dit blog over vaders. 
Vaders horen weer te leren door het voorbeeld van Jezus te volgen. Want Jezus, dat was nog eens een toffe gozer! 

Lees die aangegeven blogs nog eens door, wie weet komt er iets in je naar boven waar je wat mee moet gaan doen. 

Een ieder een gezegende dag gewenst, en succes!


zaterdag 16 februari 2013

Google+ Hangout

Zou er interesse zijn voor eens in een bepaalde tijd een Google+ hangout video-chat te houden?

Graag hoor ik de voors en tegens hiervan, en op welke tijden het wenselijk zou zijn.

Geen idee wat Google+ is?
Kijk eens rond en zoek God en Wij daar ook eens op!

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...