zaterdag 29 maart 2014

Levensonderhoud

Zijn wij gezegend?

Er zijn tegenwoordig zeer veel huishoudens die het heel erg krap hebben. Veel mensen zijn werkloos, de voedselbanken zijn ontzettend druk en het aantal mensen dat onder de armoedegrens moet leven is zeer hoog. Situaties waarin je makkelijk alle hoop verliest en uit alle macht gaat proberen om meer geld te krijgen. Om elke dag weer te kunnen voorzien in de behoeften van je gezin. Misschien ga je wel gokken, of gebruik je je laatste geld om een lot te kopen. Helaas win je nooit wat.

Ook binnen mijn eigen gezin is het wel eens moeilijk rondkomen elke maand. En daar had ik in het begin best wel veel moeite mee, zoals iedereen dat wel heeft in zo'n situatie. Ik maakte me zorgen of er wel genoeg geld was om naar het werk te komen, of er nog genoeg eten zou zijn aan het eind van de week en ga zo maar door. Tot ik op een moment het helemaal uit handen heb gegeven. De bijbel verteld duidelijk hoe God voor Zijn mensen zorgt. Het volk Israël krijgt in de woestijn te eten bijvoorbeeld. Nog duidelijker wordt het als Jezus tegen Zijn discipelen spreekt. In Lucas kun je lezen hoe God over mensen, maar ook over jóu denkt, en hoe Hij zal zorgen dat het goed met je gaat.

Lucas 12:6-7
Wat kosten vijf mussen? Bijna niets. Toch vergeet God er niet één van. Hij weet zelfs hoeveel haren je op je hoofd hebt! Wees dus nooit bang. Je bent Hem veel meer waard dan een hele zwerm mussen.

Met andere woorden; God kent je door en door. Hij heeft je tenslotte gemaakt!

Lucas 12:22-25
Jezus zei tegen zijn leerlingen: ‘Maak je geen zorgen over je levensonderhoud, over wat je zult eten of aantrekken. Want het leven is meer dan voedsel en kleding alleen. Kijk eens naar de kraaien. Die zaaien en oogsten niet en ze hebben geen voorraadkamers of schuren. Toch gaat het hen goed, want God geeft ze te eten. Wel, jullie betekenen toch veel meer voor Hem dan die vogels! Waar zijn zorgen trouwens goed voor? Kun je je leven erdoor verlengen? 

Nee, dit stukje is geen vrijbrief om maar niet meer te werken. Jezus zegt hier alleen dat het geen nut heeft om je zorgen te maken. Probeer je zorgen om te zetten in het vertrouwen op God dat Hij voor je zal zorgen. Hij zal voorzien in de dingen die je nodig hebt.

Lucas 12:29-31
Denk toch niet altijd aan eten en drinken. Ik wil niet dat jullie je daarover ongerust maken, zoals de andere mensen. Je hemelse Vader weet heel goed wat je nodig hebt. Wees dus in de eerste plaats bezig met het Koninkrijk van God, dan zorgt Hij wel dat je die andere dingen ook krijgt.

"Wees dus in de eerste plaats bezig met het Koninkrijk van God, dan zorgt Hij wel dat je die andere dingen ook krijgt." Als je dus met God bezig bent en Zijn Woord, dan zorgt God voor eten, kleren, onderdak enzovoorts. Dat staat er toch? En of dat klopt? Het Woord van God is betrouwbaar, Hij liegt nooit. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat Hij zo werkt. Afgelopen week is dat weer eens bevestigd. En God werkt niet door loterijen of gokspelen. Nee, God werkt door mensen. God stuurt mensen op je pad, die jou kunnen helpen bij wat je op dat moment nodig hebt. Zo heeft God afgelopen week iemand op het hart gegeven om ons een een bepaald bedrag te sturen. Zeer welkom in deze tijden, dat begrijpen jullie.

Zo werkt bidden dus altijd. Misschien wordt het niet gelijk voor je opgelost, maar God zal andere mensen aansturen om jou te voorzien. En dit is niet de eerste keer dat dit bij ons gebeurd is, dus het is ook geen 'toeval'. God is trouw en God is goed. Heb vertrouwen en blijf goed om je heen kijken wat God tegen je wil zeggen.

Ik wens iedereen een gezegende week toe.

zondag 23 maart 2014

Symbiotische relaties tussen schepselen

Een onderwerp dat mij altijd zal boeien is het ontstaan van de wereld. Zijn wij gemaakt door een intelligent ontwerper? Of zijn wij in de loop van miljoenen jaren geëvolueerd van niets naar wat we nu zijn?

Als we ontstaan zijn uit het niets, en nu de mens zijn die we nu zijn, dan wordt alles dus eigenlijk beter. We zijn immers van stof, naar, amoebe, naar aap, en mens gegaan. Hoe kan het dan dat bijvoorbeeld de botten van de Neanderthalers dusdanig groot en fors waren, dat ze sterker waren dan wie ook nu op deze wereld. In Australië zijn voetsporen gevonden die erop wijzen dat de gewone mens sneller liep dan Usain Bolt, kampioen sprinter. Hieruit blijkt dus eigenlijk, dan de mens steeds minder wordt. Uit opgegraven botten blijkt onder andere ook dat de gemiddelde lengte van de mens ook steeds minder wordt.

Verder zijn er ook nog enkele onzekerheden die evolutie met zich meebrengt.
Diverse planten en dieren zijn dus allemaal dan uit hetzelfde ontstaan. Waarom veranderd iets wat als één ding begon, zich in diverse andere dingen? En komen we dan geen gemeenschappelijke kenmerken tegen in alle diversiteit die nu op deze wereld is? En daarbuiten trouwens. Ligt het aan de omgeving? Dan moeten organismen die bijvoorbeeld in het water zijn, veel overeenkomsten hebben. Kijk eens naar alle diversiteit in de oceanen. Zoveel diversiteit, in een omgeving die voor die schepselen gelijk is. Toch leven er planten, vissen, schildpadden, kreeften en noem maar op. Wel zijn er zogenoemde 'symbiotische relaties' tussen de verschillende levensvormen.


Met symbiotische relaties bedoelen we de relaties tussen levende schepselen. Een relatie die niet te breken is, omdat één van de partijen dat niet overleeft. Als voorbeeld nemen we de papegaaivis en het koraalrif. Op koraal groeit alg. Als er niets aan gedaan wordt, dan sterft het koraal af. Vroeger dacht men dat de papegaaivis het koraal vernielde. Toen men de vis weg hield bij het koraal, begon het koraal af te sterven door een te grote groei van algen, waardoor het koraal verstikt werd. De oplossing lag dus in de aanwezigheid van de vis, die het koraal onderhield.

Stel je voor dat de papegaaivis er niet tegelijk was met het koraal. Het koraal zou dat niet overleven, dat is inmiddels bewezen. Ze moeten dus gelijktijdig op dezelfde plek gekomen zijn. Sterker nog, ze moeten dus altijd al bij elkaar geweest zijn. De één overleeft niet zonder de ander.


Stel je nu eens voor dat beiden, dus zowel het koraal als de papegaaivis, net daarvoor als landwezen het water ingegaan zijn. Dat is dan wel een hele snelle verandering geweest. En als het allemaal zo snel kan veranderen, dan moeten we het in deze tijd ook kunnen zien. Evolutie stopt immers niet, maar gaat altijd door. En als het miljoenen jaren duurt, dan had het koraal dat niet overleeft, zonder de papegaaivis. Of zijn ze beiden 'toevallig' op dezelfde snelheid geëvolueerd? 

Blijft leuke materie toch? Ik hou het op het geniale ontwerp van een God die voor dat de aarde gemaakt was, al wist wat Hij van plan was.

vrijdag 21 maart 2014

Gedachte van vandaag



Psalm 17:15

's Morgens wil ik,
denkend aan uw goddelijke heerlijkheid, 
blij en dankbaar wakker worden.

Is het niet logisch om te geloven dat diegene die ons opnieuw kan creëren, Hij is die ons in het begin ook gemaakt heeft? Als je horloge het niet meer doet, breng je het toch ook niet naar de smit? Als je auto gereviseerd moet worden, ga je toch ook niet naar een bankwerker? Onze geestelijke problemen kunnen alleen opgelost worden door de God die ons in het begin gemaakt heeft. Hij heeft ons naar Zijn beeld geschapen, en vandaag kan Hij, door de genade van Zijn Zoon, ons opnieuw in Zijn gelijkheid maken door de opstanding van Zijn Zoon. Door het geloof in Jezus Christus zijn wij herboren en kunnen wij deelnemen aan Zijn leven. Wij worden Zijn erfgenamen.

Gebed:
Er is zoveel dat niet klopt in mijn leven Heer. Hernieuw alles in mij wat Uw oneindige genezing nodig heeft.


(Billy Graham)

zaterdag 15 maart 2014

Sobere tijd

U had het waarschijnlijk al gemerkt.
Deze 40 dagen lijdensweg hebben wij ons voorgenomen minder online te zijn. Dit om ons te bezinnen op de lijdensweg die Christus gevold heeft naar het kruis. De plek van onze verlossing.
Gevolg hiervan is uiteraard ook dat er minder geschreven en gepubliceerd wordt op deze pagina. Er zit genoeg in de pen, het komt alleen iets later. Kijk dus regelmatig even, maar zeker vanaf 18 april weer volop bezig!

Ik wens iedereen een goede vastentijd, veel tijd met de Vader en ik wens u Zijn zegen en rust toe.

woensdag 5 maart 2014

Hoe overtuigd ben jij?

Overtuiging.....wat is het eigenlijk?
Mensen zijn vaak van veel dingen overtuigd. Hoe vaak zeggen we het niet? "Ik ben er van overtuigd dat...." En dan heb je natuurlijk nog de overtreffende trap:"Ik ben er heilig van overtuigd dat...."

Is elke overtuiging die we hebben ook inderdaad waar? De dirigent van ons koor zegt wel eens: "Het is niet erg als je vals zingt, als je het maar met overtuiging doet." Waarom? Omdat het de mensen in de zaal dan vaak niet eens opvalt.

Maar waar ben jij van overtuigd? Ben je overtuigd van je eigen kunnen op het werk? Of ben je er van overtuigd dat de economie weer aan zal trekken binnenkort? Ben je er misschien van overtuigd dat die buurman van jou iets gedaan heeft wat niet door de beugel kan? Ben jij overtuigd van je eigen geloof? Ben jij overtuigd van het evangelie? En wat heb je er voor over?

Daniël was van kinds af aan opgevoed met de gewoonten van zijn volk. Zijn dagen hadden net zo'n routine als de dagen van ons nu. Opstaan, aankleden, verzorgen, eten, spelen / leren / werken, en ga zo maar door. Daar kwam een einde aan toen hij als tiener mee werd genomen naar Babel. Een ander land, andere gewoonten, andere goden. Hij werd  in drie jaar klaargestoomd om aan het hof van koning Nebukadnezar te dienen. Tijdens de opleiding kregen ze het beste voedsel en wijn uit het land. Daniël wilde zich aan de reinheidsvoorschriften van zijn eigen volk houden, en vroeg of hij wat anders mocht eten. Nadat hij er een uitdaging van had gemaakt door te zeggen dat men na tien dagen zijn uiterlijk te vergelijken met dat van de mensen die wel van de koninklijke tafel aten, en het bleek dat hij er gezonder en sterker uitzag, was het toegestaan om zijn eigen voedsel te eten. (Daniël 1:8-16)

Het voorgaande stukje lijkt niet zoveel om het lijf te hebben. Denk je echter eens in, dat je in een vreemd land bent, ontvoerd, verstoken van huis en haard. Je bevind je letterlijk in het hol van de leeuw, het paleis van de vijandige koning! En gelijk bij de eerste mogelijkheid houd Daniël voet bij stuk, hij blijft zijn eigen overtuiging trouw. Als hij op dit moment al een beetje water bij de wijn gedaan zou hebben, dan was het hele verhaal van Daniël anders gelopen.

Later in dit boek van Daniël kunnen we lezen dat er verschillende samenzweringen tegen hem gesmeed werden. Tenslotte ook direct tegen zijn geloof. Ook hierin verzwakte hij niet en bleef God trouw, bleef vasthouden aan zijn overtuiging. Ook al betekende dat dat hij opgepakt werd, en zoals we weten in de leeuwenkuil gegooid werd. (Daniël 6)

Als ik dat verhaal zo lees, dan denk ik wel eens:"Hoe sterk is mijn eigen overtuiging? Als ik voor de leeuwenkuil sta, blijf ik dan bij mijn overtuiging, of zou ik die wat bijstellen zodat ik de leeuwenkuil zou ontlopen?".

Hoe hebben christenen dat in het verleden gedaan? Zijn ze altijd vast blijven houden aan hun geloof? En heb jij een rotsvast vertrouwen (Mattheüs 7:24) en een onbegrensde overtuiging? Welke prijs zou jij betalen voor je overtuiging? Of wat moet een ander jou betalen om je van gedachten te laten veranderen?

zondag 2 maart 2014

Wij behoren Hem toe

Vandaag een mooie dienst gehad en zoals altijd zijn er bepaalde dingen die blijven hangen. Als eerste was dat wel dat we aan het begin van de 40-dagentijd zitten, de tijd waarin we de lijdensweg van Jezus herdenken naar Goede Vrijdag toe. Tijdens deze 40 dagen ontzien mensen zich bepaalde zaken. Sommigen vasten, anderen geven luxe op. Waar zou jij 40 dagen moeilijk zonder kunnen?

Hoofdthema vandaag was '(uit)gekozen'.
God heeft ons uitgekozen als Zijn kinderen. Hij zet Zich volledig voor ons in. Kiezen wij vandaag ook voor Hem als Vader? Zetten wij ons ook voor Hem in? Of vragen we alleen maar dingen aan Hem, en geven er niet veel voor terug? Kies vandaag voor de rest van je leven. Houd er wel rekening mee dat je deze keuze elke dag opnieuw moet maken. Wij mensen zijn nogal wispelturig en hebben het nodig om elke dag die keus opnieuw te maken en onszelf daarin te bevestigen. Hierbij helpt voor mij in elk geval de bekende vraag: Wat zou Jezus doen? Bij belangrijke beslissingen kun je deze vraag stellen. Het zal je op de juiste route naar Gods Vaderhart leiden. 

Net als een toegewijde soldaat afwegingen maakt wat zijn commandant zou willen, zo staan wij ook in het leger van God, klaar om te strijden voor Zijn Koninkrijk. Een mooi lied dat hierbij naar mijn idee aansluit is het volgende: 

LB 406, LdH

Wie kiest als zijn Koning Jezus, onze Heer?
Wie brengt als Zijn helper Hem 't verloorne weer?
Wie verzaakt de wereld, tart des vijands macht
en trekt op ten strijde in des Heren kracht?

Refr.
Door Zijn grote liefde, zijn gena zo vrij
staan we aan 's Heren zijde
Hem behoren wij!

Niet voor kroon of palmtak,
niet voor roem of naam
heffen wij dit strijdlied met Zijn leger aan
Maar omdat uit liefde Hij kocht zondaars vrij,
staat wie Christus' naam noemt, aan des Heren zij.

Tot de strijd geroepen in het pelgrimsland,
als soldaat verkoren door des Heren Hand
laat ons niet verkoelen, maar getrouw en rein
in de dienst des Konings dapp're strijders zijn.


Kortom, maak een keuze. Er zijn maar twee stipjes op het keuzeformulier, dus daar zit het probleem niet. Het is met of zonder God. Meer keuzes zijn er niet. Beide keuzes hebben zeer grote impact op je leven. Of dat positieve of negatieve gevolgen worden, hangt helemaal af van je eigen vrijwillige keuze.
Ben je niet zeker? Vraag rustig eens rond aan mensen die je kent waarom zij een bepaalde keus hebben gemaakt, of misschien wel waarom ze juist geen keus durven te maken!

Ik wens iedereen veel succes in de komende 40 dagen. Laten wij ons richten op het kruis en de verlossing die erop volgt.


zaterdag 1 maart 2014

Paranormale zaken

Para-normaal?

Wat bedoelen we met paranormaal? Volgens het woordenboek:

Paranormaal - Para = naast of voorbij.  Voorbij of naast het normale dus.
Met paranormale verschijnselen worden bovennatuurlijke verschijnselen aangeduid, daarmee aangevend dat de verschijnselen niet wetenschappelijk verklaard kunnen worden, of ook bovenzintuiglijke verschijnselen, om aan te geven dat de verschijnselen niet met de normale zintuigen waargenomen worden.

Hieronder vinden we bijvoorbeeld:
Reiki - Reik = geest  Ki = energie  (geestesenergie)
Paragnost - Helderziende, telepaat, gelooft in contact met geesten
Para = naast
Gnost = (komt van Gnosis=verborgen kennis) Gnosticisme is een verzamelnaam voor een brede waaier aan mystiek-religieuze stromingen. Vanwege zijn occulte (geheime) karakter is het moeilijk een duidelijk beeld te krijgen van het gnosticisme

Gave van genezen, van profeteren, hoe komen we daar eigenlijk aan? We kunnen het niet zelf leren. God geeft je al deze gaven. In 1 Korinthiërs 12:1-11 staat beschreven dat de verschillende gaven door één Geest gegeven worden.
Er zijn verschillende gaven, maar er is één Geest; er zijn verschillende dienende taken, maar er is één Heer; er zijn verschillende uitingen van bijzondere kracht, maar het is één God die ze allemaal en bij iedereen teweegbrengt. ( 1 Kor 12:4-6)
Dan hoor ik mensen al zeggen: "Ja maar ik doe het uit naam van God". Als we dan verder lezen in 1 Korinthiërs 12 en kijken naar vers 13 "Wij zijn allen gedoopt in één Geest" dan lees ik dat je gedoopt moet zijn met de Heilige Geest. Als we dan de bijbel nog verder bestuderen, komen we bij Handelingen 19:13-19. Paulus heeft voorafgaande aan dit verhaal diverse mensen genezen door de werking van de Heilige Geest.

13 Ook enkele rondtrekkende Joodse geestenbezweerders probeerden boze geesten uit te drijven door het uitspreken van de naam van de Heer Jezus. Ze zeiden: ‘Ik bezweer jullie bij Jezus, die door Paulus wordt verkondigd!’ 14 Het waren de zeven zonen van Skevas, een Joodse hogepriester, die dit deden. 15 Maar de boze geest gaf hun ten antwoord: ‘Jezus ken ik, en Paulus ook, maar wie zijn jullie?’ 16 De man die door de boze geest bezeten was, sprong op hen af en ging hen met zo veel geweld te lijf dat ze naakt en gewond uit het huis wegvluchtten. 17 Alle Joodse en Griekse inwoners van Efeze hoorden van dit voorval, dat hen met diep ontzag vervulde; allen prezen en eerden de naam van de Heer Jezus. 18 Veel nieuwe gelovigen kwamen in het openbaar hun praktijken opbiechten. 19 Onder hen waren ook velen die magie hadden bedreven, maar die nu hun boekrollen verzamelden en publiekelijk verbrandden. Toen de waarde ervan werd berekend, kwam men uit op een bedrag van vijftigduizend zilverstukken.

In vers 15 staat dat de demon de naam van Jezus en Paulus kende, maar dat hij zich van deze mensen niets aantrok omdat de woorden die ze spraken leeg waren. Ze hadden niet de kracht van de Heilige Geest. Het is dus niet voldoende om alleen de naam van Jezus te gebruiken en zo je acties te rechtvaardigen. En dan maakt het niet uit hoe vaak je de naam van Jezus noemt. Je bent dan zelfs eerder in overtreding van het derde gebod: "Gij zult Mijn naam niet ijdel gebruiken".
Mattheüs 7:21-23 zegt het op de volgende manier:

"Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!”

Er zullen vele mensen zijn die in de naam van God andere mensen willen 'genezen'. Er zullen er echter maar weinigen zijn die daadwerkelijk handelen vanuit de Heilige Geest.

We lezen op verschillende plekken in de bijbel, dat mensen de Heilige Geest ontvingen door handoplegging van bijvoorbeeld de apostelen. (Handelingen 19:5-6 Toen ze dat gehoord hadden, lieten ze zich dopen in de naam van de Heer Jezus, en toen Paulus hun de handen had opgelegd daalde de heilige Geest op hen neer, zodat ze in klanktaal gingen spreken en profeteerden.) Na de gewone doop dus.

Handelingen 8:17-21
Na het gebed legden Petrus en Johannes hun de handen op, en zo ontvingen ze de heilige Geest. Toen Simon zag dat de mensen door de handoplegging van de apostelen vervuld raakten van de Geest, bood hij Petrus en Johannes geld aan en zei: ‘Geef ook mij deze macht, zodat iedereen wie ik de handen opleg de heilige Geest ontvangt.’ Maar Petrus zei tegen hem: ‘U zult in het verderf worden gestort, u met uw geld, omdat u denkt te kunnen kopen wat God geschonken heeft. U kunt beslist geen deel hebben aan onze taak, want uw houding tegenover God is niet oprecht.

En nee helaas, het is niet te koop of af te dwingen. Het is en blijft een gave van God.

Zelfs als de gaven je gegeven zijn, betekend het niet dat je altijd in staat bent anderen te genezen.
Mattheüs 17:14-21
Toen ze zich weer bij de mensenmassa voegden, kwam er iemand naar hem toe die voor hem op zijn knieën viel en zei: ‘Heer, heb medelijden met mijn zoon, want hij is maanziek en lijdt daar erg onder; hij valt dikwijls in het vuur of in het water. Ik heb hem bij uw leerlingen gebracht, maar zij konden hem niet genezen.’ Jezus antwoordde: ‘Wat zijn jullie toch een ongelovig en dwars volk, hoe lang moet ik nog bij jullie blijven? Hoe lang moet ik jullie nog verdragen? Breng hem bij me.’ Daarop sprak Jezus de demon op strenge toon toe. Deze ging uit de jongen weg, en vanaf dat moment was hij genezen. Later kwamen de leerlingen naar Jezus toe. Eenmaal met hem alleen vroegen ze: ‘Waarom konden wij die geest niet uitdrijven?’ Hij antwoordde: ‘Vanwege jullie gebrek aan geloof. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.’

En zo staat de bijbel vol met aanwijzingen over het bovennatuurlijke. Zoveel zelfs, dat het te ver gaat om dat alles in één blog te zetten. Ik wil jullie aanmoedigen om het Woord zelf verder te onderzoeken. Uiteindelijk zul je tot dezelfde conclusie komen als ik:

Het bovennatuurlijke is geen onzin. Het bestaat echt. En het is gevaarlijk, ja dodelijk zelfs. De satan zal vele mensen verleiden om toe te geven aan deze praktijken, om zo de mens van God af te houden. Kijk maar om je heen. De mens werkt niet meer vanuit geloof, maar vanuit gevoel. Als het maar goed voelt, dan moet het wel goed zijn en van God komen. Helaas werkt dat niet zo.

Ik wil graag afsluiten met de volgende bemoediging:

Broeders en zusters, wij vragen u respect te hebben voor uw leiders die door de Here zijn aangewezen. Zij verrichten veel werk onder u en wijzen u terecht waar dat nodig is. Geef hun veel waardering en houd van hen, omdat zij zoveel voor u doen. Leef met elkaar in vrede.
Vrienden, u moet de mensen die hun plicht verzaken, heel ernstig waarschuwen. Help en steun hen die bang zijn, ook de zwakken. Heb geduld met iedereen. Let erop dat niemand kwaad met kwaad vergeldt, maar wees altijd goed voor elkaar en voor anderen.
Wees ook altijd blij. Bid onophoudelijk. Wat er ook gebeurt, dank altijd God, want Hij wil dat u als christenen zo leeft.
Verdrijf de Heilige Geest niet uit uw hart. Veracht niet wat namens God gezegd wordt. U moet alles wat gezegd en gedaan wordt, op zijn echtheid beproeven en alles wat goed is, vasthouden. Vermijd alles wat slecht is.
Laat het zo zijn dat de God van de vrede u volledig voor Zichzelf afzondert en dat uw hele wezen—geest, ziel en lichaam—zuiver blijft tot de komst van onze Here Jezus Christus. En Hij die u geroepen heeft, is trouw en zal doen wat Hij beloofd heeft.
(1 Thessalonicenzen 5:12-24)




Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...