zondag 30 september 2012

Uitdagingen (Tough Mudder)


Van een oud-collega hoorde ik over een evenement genaamd "Tough Mudder". Een 10-12 miles hindernis parcours uitgedacht door de Engelse Special Forces. Een onmenselijk zwaar parcours, waar elk aspect van je lichaam uitgedaagd wordt.

Voor alle info over dit evenement kun je kijken op Tough Mudder Website


  Het deed me wel gelijk denken aan de hindernissen die wij allemaal in ons dagelijks leven tegenkomen. Sommigen loop je zo voorbij, maar anderen lijken zich aan je voeten vast te zuigen als modder. Het zijn juist die uitdagingen waardoor we sterker in onze schoenen komen te staan. Al zien we vaak niet meteen wat het nut is waarom we dat allemaal mee moeten maken, vaak blijkt later wel waarom we die les hebben moeten leren.
We gaan allemaal met vallen en opstaan door het leven. Sommigen glijden wat makkelijker door de bochten, anderen vallen echt plat op hun gezicht. Onthoud alleen dat die ander op andere momenten weer meer wordt uitgedaagd dan jou. Iedereen krijgt op die manier zijn uitdagingen gepresenteerd. En een ieder voor dat wat hij of zij op dat moment aan kan. Kijk dus niet minachtend naar een ander als hij het moeilijker heeft op een stuk in het leven waar jij zo doorheen liep. De kans is bijzonder groot dat het binnen de kortste keren andersom hetzelfde is.




Soms wordt het vuur je na aan de schenen gelegd. Belangrijk is dan dat je vol vertrouwen doorgaat. Juist het vuur zorgt ervoor dat onzekerheden weggebrand worden. Ga er vol voor. Het leven doet soms pijn, dat klopt. Soms heel veel pijn zelfs. En lichamelijke pijn kunnen we vaak nog wel hebben, geestelijke pijn geeft vaak blijvende schade. Zorg er dus voor dat je mentaal zeker in je schoenen staat. Dat je weet dat je iemand bent, iemand met een doel. En hoe jij je doel bereikt, hangt voor een groot deel van jezelf af.

Als we de finish willen halen, moeten we samenwerken. Elkaar in de weg lopen heeft geen enkele zin en kost ons alleen maar meer energie. Help elkaar met de uitdagingen die we tegenkomen. Bemoedig elkaar, en wees een schouder voor de ander. Zij zullen jou dan ook helpen. Loop je eigen race, maar houd je ogen op de ander gericht. Valt hij, loop dan niet door, maar help hem overeind. Je zult zien dat als je een paar kilometer verder bent, en jij valt, dat hij jou dan overeind helpt.






Het duidelijkste verhaal over uitdagingen in de Bijbel, is het verhaal van Job. Hij bleef standvastig na alles wat hem aangedaan werd en zijn beloning was dat hij met meer eindigde dan waar hij ooit mee begonnen was! Laat ons die uitdaging ook aangaan, om alle hindernissen te overwinnen en de onmetelijke beloning aan de eindstreep op te halen !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...