Wie ben ik

Wie zit er eigenlijk achter deze site?

Mijn naam is Harry, en ben getrouwd met Andrea.
Wij hebben drie dochters:  Lisa, Tessa en Emma.

Ik ben 13 jaar beroepsmilitair geweest, voordat ik chauffeur werd bij UPS (koeriersdienst)
In 2010 hebben mijn vrouw en ikzelf opnieuw Jezus ontdekt, en zijn Hem vanaf dat moment ook beter aan het leren kennen. In mei 2011 hebben wij de keus gemaakt om ons te laten dopen door onderdompeling, al was ik als baby ook al gedoopt. Als je hier meer over wilt weten, dan moet je dat maar gewoon vragen.

In 2011 heb ik, samen met mijn vrouw, opnieuw God leren kennen. Door Zijn liefde te ontdekken ga je ook weer van de Vader houden. Voeg daar de liefde voor schrijven aan toe, en je hebt een blog over het geloof. Over hoe ik in het geloof sta, en wat ik daar mee moet doen.

Laten we als christenen eens eerlijk naar onszelf kijken. Wat hebben wij in de afgelopen jaren gedaan? En natuurlijk spreek ik in het algemeen, en niet over elke afzonderlijke christen. Maar ik denk dat we teveel op ons gat hebben gezeten, grof gezegd en sorry voor de uitdrukking. We hebben braaf op onze stoel of op de kerkbank gezeten en geluisterd naar de ‘verhalen’ van onze voorgangers. Natuurlijk is daar op zich niks verkeerd aan. Iedereen heeft zijn gaven en talenten gekregen, en niet iedereen heeft dezélfde gaven en talenten. Gelukkig niet. We zijn alleen te laks geweest om de gaven en talenten in onszelf naar boven te halen en te ontwikkelen. Vaak door ongeloof in onszelf. En gebrek aan vertrouwen in onze Vader. Zo ben ik zelf ook jaren geweest en ook nu is er nog steeds de strijd en worsteling om de gaven en talenten die mij gegeven zijn volledig te begrijpen en daarna te ontwikkelen. Maar ik heb wel de keus gemaakt om er werk van te maken.

Daaronder valt dus ook het evangelie verspreiden, op mijn eigen manier dan. Via schrijven, via mijn blog. Ik kom regelmatig onderwerpen tegen in de bijbel waar ikzelf nogal over na moet denken. De bijbel is voor mij het Boek met alle antwoorden, al staat het er niet altijd klip en klaar in. En daar mediteer ik dan over en dat doe ik doormiddel van schrijven. Daarmee hoop ik ook anderen tot nadenken aan te zetten over dat onderwerp. Of soms hoop ik op een opmerking die mij weer verder helpt, want een blog gaat in mijn ogen niet alleen over het vertellen, maar ook over het antwoord krijgen. Antwoord en gedachten van de lezers. Een blog is toch vaak een persoonlijke invalshoek, en ook daar kan wel eens iets aan mankeren.

WWJD
Het klinkt cliché, maar volgens mij kunnen wij de wereld veranderen als wij doen wat Jezus zou doen. Ben je ergens niet helemaal zeker van? Vraag je dan eens af: Wat zou Jezus doen?
Of in het Engels, What Would Jezus Do?

Als je meer wilt weten of specifieke vragen hebt, kun je me altijd mailen. Vanwege werkzaamheden overdag, zal ik vaak pas in de avond kunnen antwoorden. Graag begrip hiervoor.

Veel leesplezier op mijn blog, en hopelijk zet ik ook een aantal mensen aan het denken.Harry Schuurman

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...