zondag 12 juni 2016

Veranderen

Veranderen

Vandaag de laatste dag van een 'normaal' ritme. Onze voorgangers verhuizen en hebben een andere roeping in een andere plaats. Er gaat dus nogal wat veranderen binnen onze gemeente. En toch.....
Gaat er inderdaad veel veranderen?

Er komt inderdaad een ander persoon die de leiding in handen neemt. En ja, dat zal niet precies zo zijn zoals de anderen het deden. Of dat beter of slechter is dat moet je altijd afwachten. Hoe zal dat zijn over wat er verteld gaat worden tijdens een dienst? Als het goed is zal daar niet zoveel verschil in zitten. De bijbel veranderd namelijk niet met het veranderen van leiding van een kerk. En gelukkig maar. God is en blijft dezelfde, de verhalen in de bijbel zijn en blijven dezelfde. Wij mensen veranderen wel, inderdaad. Zeker mensen onderling zijn heel verschillend.

De taken zullen waarschijnlijk wel anders ingedeeld gaan worden, maar het doel van die taken zal ook hetzelfde blijven. Dus er veranderd veel, terwijl er ook zoveel hetzelfde blijft.

1 opmerking:

  1. Ja, en houdt dat vast! Wat er ook verandert of verdwijnen gaat: Jezus Christus is altijd dezelfde. En Hij is er voor je in alle nieuwe situaties.

    BeantwoordenVerwijderen

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...