zondag 1 juli 2018

Rusten !?

Rust

Vandaag ging het in de kerk over "rust(ig) onderweg". 

Over dat je als je op weg bent ook tijd moet nemen om af en toe uit te rusten. In elk geval een moment van rust moet pakken. Soms ook gedwongen.....Stel je rijd in je auto en je komt zonder brandstof te staan. Dan heb je een verplicht momentje van rust. 

Voor veel mensen is wandelen een vorm van ontspannen, van rust nemen van de dagelijkse drukte. Als ik naar een bepaalde club vrienden kijk die dichtbij staan, dan zie ik dat voor hen wandelen ook een stuk ontspanning is. Om dan tijdens die ontspanning nog eens extra rust te nemen om met elkaar over bepaalde zaken na te denken is gewoon een geweldig iets. Het rondlopen in de schepping van onze Heer geeft het lichaam veel energie. Niet vreemd ook natuurlijk, het lichaam is immers ook een onderdeel van dezelfde natuur.

Het leven is eigenlijk dezelfde reis.Vergelijk het met wandelen in onbekend gebied. Je volgt de bewegwijzering naar je bestemming. Tijdens de wandeling van het leven weet je misschien niet altijd wat je bestemming is, hoe weet je dan welk bord je moet volgen?

"Hoe heerlijk is het wand'len met de Heer,
langs wegen die ook heil'gen tot Zijn eer
vroeger gegaan zijn, reek'nend op Zijn Woord:
"Vrees niet, Ik leid u. Ga gelovig voort" 
lied 20

Niet altijd makkelijk. Als je over de Lange Duinen in Soest loopt, weet je dat als je weg bestaat uit diep, mul zand, je energie weggezogen wordt met elke stap die je neemt. Het helpt als je weet dat aan de andere kant van die bult mul zand een plaats is waar je even kunt zitten en wat kunt drinken, even op adem kunt komen. En het doel waar je naartoe gaat? Je kunt er niet altijd een naam aan geven, soms is het gewoon onduidelijk. 

"Iedere dag onderweg met de Heer weet ik mij veilig
wat wens ik nog meer!
Iedere dag leidt Hij mij aan Zijn Hand
zo kom ik thuis in 't Vaderland"
Lied 231

Misschien is het leven wel een soort dropping. We worden ergens op een weg gezet en de kunst is om op een goede manier weer thuis te komen. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen, maar ook leuke dingen. Belangrijk is in elk geval dat we onderweg ook eens even tijd nemen om te genieten. Ga maar eens aan de kant van de weg zitten op een bankje. Kijk eens om je heen waar je eigenlijk bent en hoe het er precies uitziet. Is die prachtige natuur je al wel eens opgevallen? Of heb je altijd alleen het asfalt gezien waar je over reist? Is het je opgevallen dat er aan de kant van de weg nog ander leven is dat in zijn eigen tempo ook de juiste richting probeert te vinden. Je bent niet alleen in je zoektocht.

Samen even tot rust komen, samen praten over je reis tot nu toe geeft inzicht in het leven van anderen maar ook inzicht in de reis die nog voor je ligt. Hoe dan ook:

"God's weg is de beste, de beste altijd
God's weg is de beste, ga heen waar Hij u leidt.
Gehoorzaam Zijn roepstem, neem uw kruis op en volg Hem!
God's weg is de beste, de beste altijd."

refr. lied 148

"Natuurschoon rondom ons, de bloemen in 't veld
de vogels, de sterren in pracht ongeteld
en het zonlicht, de wolken, ja alles vermeld:
God's weg is de beste, altijd"
lied 148, 2de couplet


Succes op jullie reis en vergeet niet te rusten af en toe !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...