zaterdag 15 december 2018

Waarom

Waarom?

Waarom laat God al het slechte toe als Hij een God van liefde is?

God is de maker van hemel en aarde. De ontwerper van het universum. De ontwikkelaar van mens en dier. God is perfect en maakt geen fouten. Is perfect zijn eigenlijk wel leuk? Ik denk dan maar aan een kind dat het perfecte kado wil hebben. Alleen dat ene kado is goed genoeg, de rest kan er niet eens aan tippen. Als liefhebbende ouders probeer je je kinderen dat te geven wat ze willen hebben. Dus doe je moeite om juist dat ene perfecte kado te bemachtigen. Stel je voor je hebt het en je geeft het aan je kind. Het zal uitzinnig zijn van vreugde......voor een paar dagen. Daarna verdwijnt het in een hoek om daar langzaam onder het stof te verdwijnen.
Sommige ouders zal het niet eens opvallen dat hun kind er niet meer mee speelt. Anderen zullen het wel zien en denken"heb ik daar zoveel moeite voor gedaan? Daar hadden ze best wat langer plezier van mogen hebben, als ze maar eens wisten wat er voor nodig was om het te krijgen".

Mensen zijn inderdaad niet perfect. God heeft de mens gemaakt met een "foutmarge" zoals ik het noem. Met die foutmarge kunnen we zelf keuzes maken. We worden allemaal perfect geboren. De keuzes die wij in het leven maken veranderen ons. Soms veranderd onze persoonlijkheid, soms onze gezondheid of lichaamsgesteldheid. Wij veranderen door onze keuzes.

Het mooie is dat ondanks dat wij regelmatig verkeerde keuzes maken, de schepper en bedenker van ons mensen het ons niet aanrekent. We mogen fouten maken. Als we ze maar inzien en herstellen.

Dit was zo ongeveer wat mij tijdens het douchen in gedachten kwam. Water zuivert, de gedachten zijn even gewoon leeg. Die momenten zijn kostbaar.....probeer ze ook te vinden.

En nee, het is niet hetzelfde als de Nothing Box heren :)

2 opmerkingen:

  1. Waarom laat God al het slechte toe als Hij een God van liefde is?
    Dat is een vraag die veel gesteld wordt. Ik denk dat de insteek verkeerd is bij de vraag. Het slechte komt namelijk niet van God maar van zijn tegenstander. En tot Jezus terugkomt heeft de tegenstander veel macht en is het aan ons om te kiezen bij wie we willen horen, ook als het tegenzit.
    Wij veranderen door onze keuzes, schrijf jij. Maar we veranderen niet alleen door onze keuzes. Een chronische ziekte heeft veel invloed op je leven. Ik ben in wezen een positief mens maar door de chronische pijn ben ik ook regelmatig melancholiek. Dat is niet erg want ik weet hoe het komt.

    BeantwoordenVerwijderen

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...