dinsdag 14 augustus 2012

Eindtijd

Intermezzo......

Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel 'profeten'. Mensen praten over reïncarnatie, oude zielen, praten met overleden mensen en dat soort dingen. Klopt dat? Of worden die mensen op vakkundige wijze misleid door een duistere kracht? Satan heeft er een kunst van gemaakt om met halve waarheden mensen om de tuin te leiden. Dat deed hij al in de hof van Eden bij Eva. Hij pakt een stukje waarheid en draait er vervolgens een leugen omheen. Wij mensen moeten er alert op blijven dat wij die leugen van de waarheid kunnen onderscheiden. In de Bijbel wordt ook gewaarschuwd voor deze 'valse profeten'. In Mattheüs 7:15 staat bijvoorbeeld : "Pas op voor valse profeten. Zij komen naar u toe en doen zich voor als onschuldige schapen. Maar in werkelijkheid zijn het verscheurende wolven."

En dan hebben we reïncarnatie. Opstaan uit de dood is zeker mogelijk, het staat in de bijbel. De manier die echter beschreven wordt in Handelingen is iets anders als de opstanding waar met het bij reïncarnatie over heeft. Je komt niet terug als beest op deze aarde. Of opnieuw als persoon, net zo lang tot je alles goed hebt gedaan en je 'door mag naar de volgende ronde'. Openbaringen 20 verteld van de gevangenschap van de duivel voor 1000 jaar. In die tijd zullen heiligen samen met Christus regeren. Onder heiligen wordt verstaan, hen die onthoofd zijn door trouw te blijven aan het geloof in God en Christus. Na die 1000 jaar is de opstanding van alle doden. Let wel, dit alles in een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, dus niet hier op deze aarde. Na die 1000 jaar volgt de tweede dood, mensen die trouw zijn gebleven aan God hebben hier geen last van. De tweede dood is bestemming brandend zwavelmeer. (zie Handelingen)

Wie het boek Handelingen doorleest zal kunnen begrijpen dat de duivel weinig moeite zal hebben met halve waarheden mensen tot verwarring te brengen. Er wordt gesproken over engelen met 6 vleugels, wezens met rondom ogen, een klein detail veranderen en je hebt draken, eenhoorns enz. Vertellers kunnen er hele mooie verhalen van maken die in het geheugen blijven hangen.

Kortom, ik wil jullie aanmoedigen om het boek Handelingen eens goed door te lezen.
Kernwoorden: Eindtijd, opstanding, vagevuur, nieuwe wereld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...