zaterdag 24 september 2016

Leren van de geschiedenis

In de bijbel lezen we in Johannes 2 over hoe Jezus omging met markt bij de synagoge.  Hij verwijderde alle kramen en reinigde het huis van Zijn Vader.
Hoe doen we dat tegenwoordig?  In deze tijden halen we de kramen juist weer binnen, er moet immers geld binnen komen? De term ' God voorziet' geldt schijnbaar alleen voor de gemeenteleden en niet voor de gemeente zelf. Dat vertrouwen is er in elk geval niet als je tegen de wil van onze Heer de markt weer terug haalt in Zijn huis.

Welk signaal geef je als gemeente hiermee af?

Nadenkertje.

1 opmerking:

  1. Zker een nadenkertje, Harry! Dank je wel. Goed dat je hierover schrijft. Ik ging nog even verder er over na denken en zoeken en vond dit: "Je zou kunnen zeggen dat al deze handelaars het contact met God in de weg stonden. Dit Bijbelgedeelte wordt in sommige bijbels dan ook de tempelreiniging genoemd. Je zou het -hypermodern- kunnen vertalen door 'tempelcleaning', maar dan wel met de symbolische betekenis van schoonmaken. Het huis van God op aarde wordt ontdaan van alles wat er niet thuishoort en wordt door het optreden van Jezus weer schoon.

    BeantwoordenVerwijderen

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...