donderdag 9 november 2023

Regen

 

Van de regen in de drup




Zitten jullie ook wel eens op de regen te mopperen?

De zoveelste dag dat je natregent op de fiets naar het werk. Weer een dag een nat pak. 
De weg wordt er glad van en zeker als het ook nog donkerder wordt zie je bijna niets meer in de spiegels van de auto. De hond wil ook al niet naar buiten om zijn behoefte te doen. Regen......

En toch.....
Die vervelende regen zorgt ook voor leven. Voor de natuur, de omgeving waar veel mensen zich tegenwoordig zo druk om maken. De natuur, waardoor wijzelf ook kunnen leven. Dieren kunnen drinken, bomen kunnen groeien om weer schaduw te geven aan de kleinere bloemen en planten. 

En dan heb je natuurlijk nog de extremen. Lang geen regen. Droogte. Granen gaan dood, drinkwater wordt schaars.....We kunnen zonlicht nabootsten, maar ook water? Of hebben we altijd iets van water nodig om water te kunnen maken?



Teveel water is natuurlijk ook niet goed. Rivieren stromen over, de zee wordt woest. Het land verliest het van het water. Niets wat wij mensen tot nu toe kunnen maken kan echt woest water tegenhouden. De natuur is ons nog altijd de baas. Ondanks al onze kennis en vooral ondanks alles wat we dénken te weten. 

De regen is een mooie symboliek voor het leven.
Doe alles met de juiste mate. Als je te weinig doet kom je niet vooruit en blijf je steken. Doe je teveel dan 'verdrink' je in alles wat je aan het doen bent. Niets wat wij mensen kunnen bedenken is nieuw. Als je goed kijkt en zoekt, dan zul je de antwoorden vinden. 
 
"zoekt en gij zult vinden"


HS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...