zaterdag 3 maart 2012

Geloof en wonderen

Zijn de wonderen de wereld uit?

Wij zijn gemaakt door God. Op onze weg in de geschiedenis zijn wij het contact met God verloren. Een heleboel mensen hebben de weg weer naar God gevonden en weten daardoor dat er altijd iemand is waar ze op terug kunnen vallen. Zij kennen de verhalen uit de Bijbel. Brandende struiken die niet verbranden. Zeeën   die splijten. Rivieren vol met bloed. Doden die levend worden.

Ook in deze tijden gebeuren er nog steeds wonderen. Het is niet opgehouden bij het einde van de Bijbel. Wonderen gebeuren nog elke dag !
Kijk als voorbeeld maar eens naar deze man, Emanuël Buteau uit Haïti. Hij heeft 10 dagen vastgezeten onder de puinhopen van zijn ingestorte appartement. Biddend tot God zei hij:"Als U wilt dat ik sterf, dan sterf ik, als U wilt dat ik blijf leven, dan blijf ik leven." Wat een vertrouwen en wat een geloof !
Na 10 dagen werd hij bevrijd en hij had niet al teveel verwondingen ook. Zijn moeder ging naar de puinhopen toe om zijn lichaam op te halen om te kunnen begraven. Hij hoorde zijn moeder in de verleden tijd over hem praten. Toen riep hij zijn moeder en zij alarmeerde het reddingsteam. Datzelfde team had 2 dagen eerder al een kleine jongen en zijn zusje gered.
Hier het hele verhaal van Emanuël :  http://www.cbsnews.com/stories/2010/01/23/eveningnews/main6134305.shtml

Wonderen van deze tijd.
Ze gebeuren zeker nog wel. Ik weet bijna zeker dat iedereen wel eens een groter of kleiner wonder van dichtbij heeft meegemaakt. Het nadeel is alleen dat wij zo ver bij God vandaan zijn geraakt, dat het vaak 'verklaart' wordt als zijnde iets boven natuurlijk. Zesde zintuig achtig. Soms zijn dingen gewoon niet te verklaren. Ook vandaag de dag staan mensen op uit hun rolstoel om weer te gaan lopen. En ja, dit kunnen we gewoon een wonder noemen. Er zijn heel veel woorden voor tegenwoordig, zolang we het maar geen wonder noemen want dat heeft weer met geloof te maken, en wie tegenwoordig gelooft is niet helemaal goed bij zijn hoofd. Tenminste, als je de maatschappij moet geloven.

We zijn ver afgedreven van onze oorsprong. Adam en Eva in de tuin, wandelend met God zelf. En waar staan we nu? Lopen wij ook nu nog hand in hand met God? Of durven we niet echt te laten zien dat wij met Hem lopen? Zorgen wij ervoor dat er een schutting tussen God en ons staat, zodat anderen niet zien dat Hij samen met ons loopt? De mens is schuw geworden. Het wordt weer tijd om trots te laten zien dat wij leven met God. Dat Hij naast, voor en achter ons loopt. Dat Hij degene is die ons behoed voor gevaar en dat Hij nog steeds al deze wonderen doet die je hiervoor gelezen hebt.
Als je op dit moment nog denkt van: "pff ja zal allemaal wel, ik geloof er niet in" kijk dan nog eens diep van binnen en ik weet zeker dat er veel dingen zijn die je niet anders kunt verklaren dan dat God bij je loopt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...