zaterdag 23 juni 2012

En toen was er...deel 3 - Een jonge aarde

Zoals eerder aangegeven moet de aarde volgens 'de wetenschap' al miljoenen jaren oud zijn. In de vorige 2 delen heb ik al een klein beetje aangegeven dat het volgens de bijbel toch iets anders is. Maar hoe kunnen we de wetenschap naast de bijbel leggen?



De oudste bekende boom is ongeveer 4.300 jaar oud. Gedateerd volgens de jaarringen van de boom. Ik geef toe, niet zeer accuraat, maar we moeten het ermee doen bij deze boom.
Het Great Barrier Reef in Australië is minder dan 4.200 jaar oud. Dit berekend nadat 20 jaar lang de groei van het rif is bekeken en onderzocht.

Hoewel deze beide organismen minder dan 5.000 jaar oud zijn, zijn het wel de oudst bekende organismen op dit moment op aarde. Deze leeftijd past prima bij het standpunt van de creationisten, maar er blijven voor de evolutionisten toch een paar gaten over. Waar zijn de oudere riffen? Als de aarde miljoenen jaren oud is, moet er toch ergens een rif te bekennen zijn dat ouder is dan een schamele 4.200 jaar?

Als we naar de wereldbevolking kijken, klopt er qua aantal ook iets niet, als evolutionist zijnde dan.
in 1810 waren er ongeveer 1 biljoen mensen op aarde. In minder dan 200 jaar zaten we al op 6 biljoen. Als je terug gaat rekenen kom je zo rond de 4.400 jaar geleden uit met de familie van Noah, en de zondvloed.
Volgens de evolutie theorie zou er niet alleen een gigantische snelle bevolkingsgroei moeten zijn, maar tevens ook al een kleine 3 triljoen overleden mensen in het afgelopen miljoen jaar.

Wetenschappelijk kan men vaststellen dat de Sahara woestijn ongeveer 4 mijl per jaar groeit. Terugrekenend is de oudste woestijn dus een jaar of 4.400 oud. Er zijn wetenschappelijke cijfers te geven voor dit fenomeen, en als je die wilt weten kan ik er wel iets over zeggen. Laat dan maar even een berichtje achter.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan over de feiten die we heden ten dage op aarde tegenkomen.
Als we naar fossielen kijken, dan weten we dat het geen miljoenen jaren hoeft te duren om iets tot fossiel te maken. Er zijn bewijzen voor gevonden, het valt alleen op dat die vakkundig uit de media gehouden worden. Alsof men niet wil dat de 'gewone' mens te weten komt dat men in de wetenschap vastzit aan een verhaal waar men eens mee is begonnen, en nu niet van durft toe te geven dat men fout zat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...