zondag 22 april 2012

Catshuis overleg; het kon ook anders

Wat is het doel van ons mensen hier op aarde?

Als we het voorbeeld van de politiek moeten volgen, dan is ons doel: zelf hogerop komen door mensen met een andere overtuiging bij elke gelegenheid de grond in te meppen. Kijk maar naar het gebeuren op het Catshuis.

Weken lang wordt er over een onderwerp gesproken en als er aan het einde van de tunnel toch geen licht blijkt te zijn, gaan mensen om zich heen slaan om een lichtje te maken, of ze daar nu anderen mee raken of niet.

Het werkt bij politici ook altijd net andersom. Eerst moet je laten zien wat je waard bent, dan pas krijg je het vertrouwen.
Raar eigenlijk. Ons land werd vroeger vanuit een wat meer Bijbels oogpunt bestuurd, maar als we de Bijbel nu eens nalopen op hoe het er nu in Den Haag aan toe gaat, dan kom ik toch weinig overeenkomsten meer tegen.


Alles wordt nu opgehangen aan de PVV en aan Wilders, maar bij mijn weten waren er nog een paar knappe koppen bij dit overleg. Wij hebben als mens nu eenmaal afgesproken dat we democratisch beslissen. Iedereen moet het er dus mee eens zijn. Dat doen we niet met verkiezingsuitslagen, maar wel als het de ministers zo uitkomt. Dus waarom klagen?


Vaak word er ook nu in de politiek nog wel een eed afgelegd, "zo waarlijk helpe mij God almachtig".
Helaas is dat voor velen alleen nog maar een zinnetje zonder betekenis. Als ze werkelijk aan God hulp zouden vragen bij moeilijke problemen, zoals het overleg op het Catshuis, dan weet ik zeker dat er een andere uitkomst was geweest. Als men meer aan God zou vragen, waren er minder partijen geweest die spelen op de haat op vreemdelingen of buitenlanders. Maar buitenlanders zijn niet anders. We zijn allemaal gelijk en we zijn allemaal onderdeel van 1 lichaam in Christus (Romeinen 12:5) Hoe verschillend wij ook zijn, we horen bij elkaar. Kijk alleen al eens naar Wilders zelf. Als ik hem aankijk zie ik alleen aan de buitenkant al dat hij alles van een heleboel volken in zich heeft. Zijn haar bijvoorbeeld is zowel licht als donker. Vergezocht? Misschien. Niet verder gezocht als sommige argumenten van politici op de meest uiteenlopende dingen.

Wij zijn allemaal anders. Gelukkig wel ja. We hebben allemaal ook andere gaven. Kennis over andere dingen. Gelukkig wel. We moeten alleen leren dat iedereen om zijn gave te respecteren is. We hebben leiders nog, maar zeker ook mensen die wc's schoonmaken. Als het vuilnis niet opgehaald wordt, wordt het een puinhoop op straat. Als de vuilniswagen niet zo nu en dan nagekeken en gerepareerd wordt door een monteur, schiet het ook niet op. Als niemand in een fabriek werkt die vrachtauto's maakt, is er niet eens een vuilniswagen om het vuil op te halen. Dan moet het op de fiets, als er iemand is die dat dan wel maakt. Het is ook wel makkelijk om de zien wat iemand op straat doet. Dan moet er iemand zijn die werkkleding maakt en ontwerpt. Of het pak van een politicus. Diegene die het pak maakt, is dus eigenlijk verantwoordelijk van de uitstraling van een politicus?

Zo is alles met elkaar verweven. Ook volken zijn zo met elkaar verweven.
We hebben elkaar allemaal nodig. Een idee voor iedereen van het Binnenhof: Romeinen 12:10. Zullen we daar voor de grap eens mee beginnen? "Houd veel van elkaar, als broeders en zusters, en laat elkaar uw waardering blijken". Wedden dat alleen door dit te doen, de hele politieke scene er al heel anders uit zal gaan zien?  Misschien hebben we mensen nodig zie ze hierop wijzen, en ze ook hierin kunnen trainen. Het is niet iets wat je van de één op andere dag zomaar veranderd. Misschien kunnen wij ze wel een handje helpen. Laten wij als volk eens het goede voorbeeld geven aan Den Haag. Dan zijn dit soort verloren weken en een heleboel centen armer niet meer nodig, daar ben ik van overtuigd!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...