maandag 2 april 2012

En toen was er.......deel 2


Geloof. Als je in de Bijbel kijkt dan staat er omschreven in Hebreeën 11:1
"Het is de zekerheid dat onze hoop werkelijkheid wordt en het is overtuigd zijn van het bestaan van dingen die je niet ziet".

Als je deze omschrijving bekijkt, dan zijn ineens redelijk wat dingen 'geloof '.
Kijk maar eens naar de evolutietheorie. Dat is dan ook geloof toch? Je ziet het niet, al zijn mensen wel overtuigd dat het bestaan heeft. Bewijs ervoor is er echter niet. En de eerste mens dan, die gevonden is? De botten ervan dan. Als je die botten opnieuw zou kunnen onderzoeken, dan zie je dat de helft van een mens is en de andere helft van een aap. Een aap die ook nu nog bestaat trouwens. Ze hebben dus om het skelet 'volledig' te maken, gewoon wat botten gepakt die voorhanden waren.
Koolstof datering.
Het is een technisch verhaal, maar door het afbreken van moleculen koolstof, kan men uitrekenen hoe oud een bepaald object zou moeten zijn. Nu is echter ontdekt dat deze methode zeker niet waterdicht is. In diverse omstandigheden worden de deeltjes sneller afgebroken, waardoor je met een berekening jaren en jaren later uitkomt dat het eigenlijk zou moeten zijn. Kan zo een paar duizend jaar schelen.......toch handig, als je wilt vertellen dat de aarde miljarden jaren oud is.

Fig.1 Overzicht Evolutie - Creatie
Als we naar het boek Genesis kijken, dan zien we in Genesis 1: 6 staan dat God een scheiding maakt tussen de wateren en de wateren....het ene werden de wateren op de aarde, het andere de wateren in de hemel. Dit zou betekenen dat er een extra laag tussen de hemel en de aarde zat. Een laag water. Hierdoor is de hele atmosfeer anders als waar men als wetenschapper van uit gaat. Die zien alleen wat er nu nog over is. In het begin was de hele atmosfeer dusdanig, dat de mens groter kon groeien, ouder werd en ook de planten en dieren vele malen groter waren dan nu ooit nog zou kunnen.
De aarde was van oost naar west volledig overstelpt met groen. Zeer veel vegetatie bestond er. Zo ook dinosauriërs. Kijk eens hoe die beesten er uit gezien zouden hebben. Als zij als grote beesten zulke kleine neusgaten zouden hebben, dan hadden ze allemaal gestikt moeten zijn. En wist je trouwens dat de mens samen gelopen heeft met de dinosaurus? Er zijn voetsporen gevonden van een dinosaurus, met daarin een voetafdruk van een mens. Dat wordt alleen weer achter gehouden, want het klopt niet met de theorie die wij onze kinderen op school leren.

Als je naar punt 4 kijkt bij figuur 1 hierboven, dan zie je daar een fossiel. Er zijn zeer veel fossielen gevonden van beesten die bijvoorbeeld nog ergens mee bezig waren. Zoals het elkaar opeten! Dat geeft aan dat deze dieren zeer plotseling en zeer snel bedolven moeten zijn. En dat over een zeer zeer groot gebied. Dat kan door een plotselinge overstroming gebeurd zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...