zondag 29 september 2013

Strijd tussen de bomen

Afzien met een opdracht

Iets meer als 50 personen, mannen en vrouwen, zich een weg banend door de mooie natuur in de omgeving van Amersfoort. Zweet op het voorhoofd, schrammen op de armen, spiedende ogen zoekend naar het volgende lintje.

Struggle4Bibles Walk 2013

Op zaterdag 28 september jl. zijn al deze mannen en vrouwen gestart aan de derde editie van Struggle4Bibles Walk. 15 of 25 kilometer lopen met een rugzak door de bossen van Amersfoort. Op de route zijn ook een aantal hindernissen uitgezet om het nog iets lastiger te maken. Waarom deze sponsorloop gehouden wordt, kun je het beste nalezen op de site van Struggle4Bibles zelf. Onderaan de blog zal ik hun link plaatsen.

Dit jaar heb ik voor het eerst zelf meegedaan met een vriend van mij, Randy. We hebben samen getraind en samen deze loop gelopen. De tocht zelf hebben we met drie personen gelopen, dat was de minimale grootte waaruit een groep moest bestaan. Jeffrey is toen bij ons gekomen om de groep compleet te maken.

Samen hebben we heel veel plezier gehad tijdens het wandelen, maar ook tijdens het overwinnen van de hindernissen. Er was een hele mooie route uitgezet door hele mooie natuur. Van dichte bossen tot open zandvlaktes waar het mulle zand je op je plek vast probeerde te houden. Een extra uitdaging vormde soms het ontbreken van lintjes die de route aangaven. In de loop van de dagen ervoor waren die door andere mensen weggehaald. Gelukkig was er altijd iemand bereikbaar die wist welke kant we op moesten.



Wij hebben de route van 15 kilometer gelopen. Na ongeveer 9 kilometer kwamen we bij de 'pleisterplaats'. Daar was voor voldoende drinken en lekkers gezorgd. Muesli repen, energiedrankjes, melk, dextro, je kunt het zo gek niet verzinnen. Er was aan alles gedacht. Het mooie is natuurlijk dat je dit allemaal doet met mensen die overtuigd zijn van het werk dat ze doen. Het verkondigen van het Evangelie en er op deze manier een behoorlijk steentje aan bijdragen om in dit geval bijbels te verspreiden over de hele wereld.





Het is zeker de moeite waard om volgend jaar ook mee te doen. Hou de website in de gaten of kijk op de facebook of twitter pagina's. Ik hoop jullie volgend jaar daar ook te zien, of anders dat jullie kunnen sponsoren.

Het is gedaan.

De tocht is gelopen, hindernissen overwonnen en geld opgehaald zodat ze kunnen beginnen met het verspreiden van het Evangelie. Het was heerlijk om te doen. Ik wil ook vanuit deze plek alle vrijwilligers bedanken die hier zo hard aan meegewerkt hebben. Mensen die de hindernissen opgebouwd hebben en er de nacht van tevoren bij geslapen hebben in het bos. Deze mensen verdienen ook alle respect en waardering!




Hier vind je de site van Strugggle4Bibles
Hier vind je de site van Bible league

2 opmerkingen:

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...