maandag 13 januari 2014

Divorcehotel

Waar zijn wij nu helemaal mee bezig?

Vanavond zag ik een aankondiging voor een nieuw tv programma. Nieuw dieptepunt voor de hedendaagse beschaving. Divorcehotel, scheiden binnen 3 dagen, gratis en geruisloos. Jaren van investeren in een huwelijk binnen 3 dagen teniet gedaan. Ligt het aan mij of glijd deze maatschappij steeds verder af? Je bent langer bezog met het plannen van je bruiloft dan het duurt om het weer te ontbinden. Maar ze zijn toch ook wel weer goed bezig. De kinderen komen niet in beeld! Kinderen....denken we daar nog aan? We gaan ze lekker helpen om 3 dagen later in een definitief gebroken gezin terecht te komen. Doen ze het echt voor het echtpaar? Doen ze het voor de kijkcijfers? Of gewoon weer eens voor het geld. Tenslotte gaat 1 op de 5 huwelijken kapot, dus is er goed geld in te verdienen. Onder het mom van 'snel scheiden en alles goed geregeld' wordt het steeds makkelijker gemaakt om maar gewoon een punt achter je huwelijk te zetten als het even moeilijk wordt. De normen vervagen steeds meer.

Gaat de geschiedenis zich herhalen?

De wereld lijkt steeds verder weg te zakken in moreel verval. De bijbel-lezers kennen de verhalen nog wel van Jericho, Ninevé, Sodom en Gomorra en de zondvloed. Moeten we maar weer extra kaarsen in gaan slaan voor de momenten dat we zonder stroom komen te zitten door bijvoorbeeld een aardbeving? Komen die de laatste jaren ook niet vaker voor, ook hier in Nederland? Moeten we flessen water inslaan voor het geval er geen water meer uit de kraan komt doordat er iets met een gasbel gebeurt? Of juist door de holtes die we creëren in de aarde door er van alles uit te halen? Welk signaal zal God gebruiken om ons te laten weten dat we niet goed bezig zijn? Of zijn er al signalen geweest maar willen we ze niet zien? Persoonlijk denk ik dat wij zeker nog wel zoiets mee gaan maken binnen deze generatie. Dat kan gewoon niet anders. 

Laten we eens wat meer 'programma's' maken om mensen juist te helpen, te helpen bij elkaar te blijven. Misschien een oscar voor de langst getrouwde echtparen? 

Wat kunnen we doen om deze tendens tegen te houden, of liever nog, om te draaien?






4 opmerkingen:

  1. 1 op 3 huwelijken stranden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben bijna 23 jaar getrouwd. Het kan dus echt nog wel. Ik ben ook bezorgd Harry. Ik hoop zo dat mijn kinderen net zo gelukkig zullen worden als ik. het komt je niet aanwaaien. Een goed huwelijk. Het is God en wij :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daarom kijk ik zelf steeds minder televisie. De gekste dingen zie je voorbij komen. En mooie slotvraag: wat kunnen wij eraan doen? Ten eerste, zelf het goeie voorbeeld geven. Maar ja, je kan zelf het goede voorbeeld geven, maar als de andere partij wil scheiden, kun je ook weinig doen......

    BeantwoordenVerwijderen

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...