zondag 2 maart 2014

Wij behoren Hem toe

Vandaag een mooie dienst gehad en zoals altijd zijn er bepaalde dingen die blijven hangen. Als eerste was dat wel dat we aan het begin van de 40-dagentijd zitten, de tijd waarin we de lijdensweg van Jezus herdenken naar Goede Vrijdag toe. Tijdens deze 40 dagen ontzien mensen zich bepaalde zaken. Sommigen vasten, anderen geven luxe op. Waar zou jij 40 dagen moeilijk zonder kunnen?

Hoofdthema vandaag was '(uit)gekozen'.
God heeft ons uitgekozen als Zijn kinderen. Hij zet Zich volledig voor ons in. Kiezen wij vandaag ook voor Hem als Vader? Zetten wij ons ook voor Hem in? Of vragen we alleen maar dingen aan Hem, en geven er niet veel voor terug? Kies vandaag voor de rest van je leven. Houd er wel rekening mee dat je deze keuze elke dag opnieuw moet maken. Wij mensen zijn nogal wispelturig en hebben het nodig om elke dag die keus opnieuw te maken en onszelf daarin te bevestigen. Hierbij helpt voor mij in elk geval de bekende vraag: Wat zou Jezus doen? Bij belangrijke beslissingen kun je deze vraag stellen. Het zal je op de juiste route naar Gods Vaderhart leiden. 

Net als een toegewijde soldaat afwegingen maakt wat zijn commandant zou willen, zo staan wij ook in het leger van God, klaar om te strijden voor Zijn Koninkrijk. Een mooi lied dat hierbij naar mijn idee aansluit is het volgende: 

LB 406, LdH

Wie kiest als zijn Koning Jezus, onze Heer?
Wie brengt als Zijn helper Hem 't verloorne weer?
Wie verzaakt de wereld, tart des vijands macht
en trekt op ten strijde in des Heren kracht?

Refr.
Door Zijn grote liefde, zijn gena zo vrij
staan we aan 's Heren zijde
Hem behoren wij!

Niet voor kroon of palmtak,
niet voor roem of naam
heffen wij dit strijdlied met Zijn leger aan
Maar omdat uit liefde Hij kocht zondaars vrij,
staat wie Christus' naam noemt, aan des Heren zij.

Tot de strijd geroepen in het pelgrimsland,
als soldaat verkoren door des Heren Hand
laat ons niet verkoelen, maar getrouw en rein
in de dienst des Konings dapp're strijders zijn.


Kortom, maak een keuze. Er zijn maar twee stipjes op het keuzeformulier, dus daar zit het probleem niet. Het is met of zonder God. Meer keuzes zijn er niet. Beide keuzes hebben zeer grote impact op je leven. Of dat positieve of negatieve gevolgen worden, hangt helemaal af van je eigen vrijwillige keuze.
Ben je niet zeker? Vraag rustig eens rond aan mensen die je kent waarom zij een bepaalde keus hebben gemaakt, of misschien wel waarom ze juist geen keus durven te maken!

Ik wens iedereen veel succes in de komende 40 dagen. Laten wij ons richten op het kruis en de verlossing die erop volgt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...