zondag 3 augustus 2014

Vrede of........


God is liefde, inderdaad. Maar God confronteert mensen ook. Met hun fouten en tekortkomingen, of met het nalaten van de opdracht die Hij mensen geeft.

Jezus heeft zelfs gezegd dat Hij geen vrede kwam brengen, maar het zwaard. (Mattheüs 10:37) Er zal verdeeldheid zijn tussen vader en zoon, tussen moeder en dochter enzovoorts. Soms moet je dus niet naar je vader of moeder luisteren als dat niet is wat God met je voor heeft.

Ook lezen we in de bijbel dat je gezegend bent/wordt als je moet lijden, vervolgd wordt of zelfs vermoord om het geloof. Sterker nog, je wordt er voor gewaarschuwd dat het bijna onontkoombaar is om niet op weerstand te stuiten. Als je geloofsleven dus op rolletjes gaat, en iedereen het met je eens is, rijst de vraag eigenlijk of je inderdaad op de juiste weg zit. Natuurlijk kun je ook geluk hebben, maar het is waarschijnlijker dat je op één of andere manier tegenstand ondervind.

Als ik naar mijn eigen leven kijk, dan zijn het wat geloof betreft nog wel eens moeilijke tijden. En dan niet mijn eigen geloof, maar het geloof van mensen om je heen. Soms kun je dan het gevoel krijgen dat jij of een ander gefaald hebben. Helaas kun je niet meer doen dan het Woord bekendmaken. De interpretatie die de ander eraan kan geven is niet altijd te voorspellen.

Mattheüs 6:1
‘Let erop dat u uw goede werken niet doet om bij de mensen op te vallen. Want dan krijgt u geen beloning van uw hemelse Vader.'

Je moet geen dingen doen om bij de mensen in een goed blaadje te komen. Die mensen zullen je laten vallen als het erop aan komt. Als ze je al 'trouw' blijven, dan sterven ze een keertje. De enige waar je verantwoording aan af moet leggen is God, maker van hemel en aarde. Blijf Hem dus trouw, ongeacht de gevolgen.

In 1 Thessalonicenzen 5:14 staat: Vrienden, u moet de mensen die hun plicht verzaken, heel ernstig waarschuwen. Help en steun hen die bang zijn, ook de zwakken. Heb geduld met iedereen.

Niet makkelijk om te doen, zeker niet als die mensen het 'anders' zien. Toch roept God ons op om dit te blijven doen.

Wie zei ook al weer dat christen zijn makkelijk is? Dat het christelijk geloof een makkie is?

......







1 opmerking:

  1. Helemaal waar. Goed stuk, Harry.
    Opvallen bij mensen is niet zo moeilijk dacht ik, maar opvallen in positieve zin voor de hemel! - Da's andere koek..
    Als we Jezus volgen zullen krijgen we te maken met lijden, vroeg of laat. Als alles opvallend op rolletjes loopt kunnen we ons beter achter onze oren krabben, niet?
    Precies, door alles heen TROUW blijven! Valt niet mee, is zelfs heel moeilijk vaak.
    Zoals Saint Isaac of Syria zei:
    "Niemand gaat de hemel binnen na een makkelijk leven."

    -Zegen

    BeantwoordenVerwijderen

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...