woensdag 5 september 2012

Wie kies jij?

We gaan de tijd van verkiezingen weer op. De partijleiders doen hun uiterste best om in de smaak te vallen bij de kiezer. We noemen het niet voor niets 'stemmen winnen' Het gaat er niet om dat je de juiste mensen achter je krijgt, nee het gaat erom zoveel mogelijk mensen achter je te krijgen. En dan doe je wel eens rare dingen. Dat is ook één van de redenen dat ik niet erg veel waarde hecht aan al die tv-debatten. Men maakt elkaar uit voor leugenaar en probeert zo de ander 'onderuit' te halen. Hoe lang nog voordat we net als in Amerika het privéleven van deze mensen erbij halen?

"Rutte eet gehaktbal met saté...."; "Is dat zo? dan ga ik wel Roemer stemmen, die eet tenminste sla! Dat is diervriendelijk!" Is dat een juiste manier van met elkaar omgaan? Eigenlijk wil ik helemaal niet op zo iemand stemmen. Ik wil een leider die zich dienstbaar opstelt naar de mensen toe. "Beoordeel uzelf eerlijk en denk niet te hoog van uzelf."(Romeinen 12:3), of " Probeer, voor zover het van u afhangt, met iedereen in vrede te leven." (Romeinen 12:18)

Doet men dat ook? Of zoekt men het gevecht juist op?
Ik moet toegeven, wie de verkiezingen ook wint, wij als burgers moeten daarna luisteren. Een stukje uit Romeinen 13 "Iedereen moet zich aan het gezag onderwerpen, want er is geen autoriteit die niet door God is ingesteld. Alle gezag komt van God. Als iemand zich tegen het gezag verzet, verzet hij zich eigenlijk tegen God. En het is dan ook zijn eigen schuld als hij gestraft wordt. Wie zich goed gedraagt, hoeft niet bang te zijn voor mensen die namens de overheid optreden, maar wie verkeerde dingen doet wél. Dus als u niet bang voor hen wilt zijn, moet u doen wat goed is. Dan zult u daarvoor eer ontvangen. Want het gezag staat in dienst van God om u te helpen en te beschermen. Maar ieder die iets verkeerds doet, ondervindt daarvan de gevolgen. Het gezag is er niet voor niets, het staat in dienst van God om de mensen die verkeerde dingen doen, te straffen. Doe daarom wat de overheid zegt, niet alleen uit vrees voor straf, maar ook om een zuiver geweten te houden. Daarom betaalt u ook belasting, want de mensen die in dienst staan van de overheid, zijn eigenlijk in dienst van God. Zij letten er op of er wel belasting wordt betaald. (vers 1-6)

Hier staat dus eigenlijk dat we alle regels die de overheid ons oplegt, moeten volgen. 21% BTW bijvoorbeeld. Meer belasting betalen. Maar ook je aan de snelheid houden. En toch.....en toch.....kan het zoveel makkelijker. We lezen iets verder, vers 7 en 8 "Geef ieder wat hem toekomt. Als u belasting of invoerrechten moet betalen, doe dat dan. Als iemand een hoge positie heeft, laat dan merken dat u respect voor hem hebt. Wij mogen bij niemand in de schuld staan." Hier hebben een heleboel mensen denk ik wel wat problemen mee. 'Geef een ieder wat hem toekomt, en maak geen schulden'.

De beste oplossing is denk ik dat er iemand naar voren geschoven wordt (want een nederig iemand stapt niet zelf naar voren) die volgens een tip uit de Bijbel gaat regeren. Natuurlijk dienstbaar naar 'zijn volk' en "Maar één ding blijven we elkaar schuldig en dat is de liefde. Wie zijn medemens liefheeft, voldoet daarmee aan de wetten van God." Dat is het vervolg van Romeinen 13:8.
En de reden hiervoor, waarom het goed is om je medemens lief te hebben, vinden we in vers 10 "Wie van zijn medemens houdt, doet hem geen kwaad. Als er werkelijk liefde is, worden de andere voorschriften overbodig." En zo is het maar net. Als niemand zijn vijand de hersens inslaat, hebben we ook geen rechtbank nodig toch? Als we elkaar helpen, zijn er geen voedselbanken meer nodig toch? Waarom komen ze nu voedselpakketten tekort dan? Let wel, die pakketten zijn gewoon voor hier in Nederland! Misschien is dat een tip voor de regering om eens naar om te kijken.

Laat mij me dan maar richten op de Vader die al Zijn kinderen lief heeft, en van niemand meer houd dan van de ander. Iedereen is gelijk in Zijn ogen. In een nieuw leven met Christus is het niet mogelijk om dingen te doen die tegen de regels zijn. In Colossenzen 3:4-9 staat waar je mee moet afrekenen in een nieuw leven met God;"Eens wanneer Christus, die ons leven is, zichtbaar voor iedereen zal terugkomen, zal blijken dat ook u deel hebt aan zijn glorierijke macht. Weg dan met alle aardse zonden, zoals seksuele zonden, vuiligheid, hartstocht, slechte verlangens en hebzucht. Door altijd maar meer te willen hebben, aanbidt u een afgod. Gods zal de mensen die deze dingen doen vreselijk straffen. Vroeger, voor uw bekering, deed u deze dingen ook, maar nu mag er bij u geen sprake meer zijn van bitterheid, woede en boosaardigheid, van roddel en vuile taal. Lieg niet tegen elkaar, dat hoorde bij uw oude leven, waarmee u hebt afgerekend."
Dat is een prijs die betaald moet worden. Voordeel is wel dat iedereen toegelaten wordt. Iedereen is gekwalificeerd, Jezus heeft om het zo te zeggen het examen voor ons afgelegd. Hoe makkelijk wil je het krijgen? Op school wordt je al gestraft voor spieken, en Jezus heeft het hele examen al voor je gemaakt! Hij is voor jou gestorven om een werelds leven achter je te kunnen laten.

Colossenzen 3:11 "In dit nieuwe leven is het van geen enkel belang van welke nationaliteit of ras u bent en evenmin welke opleiding of maatschappelijke positie u hebt. Het gaat om Christus, die alles in allen is. "

Lees de regel hierboven nog maar een keer.
Gelezen? En ja, God meent dit wél! Als je nu ergens op een baan solliciteert mag het eigenlijk ook niets uitmaken, volgens de wet. Maar vaak hebben werkgevers wel een voorkeur. Of ze moeten volgens de wet nog een paar procent aan vrouwelijke collega's hebben, anders worden ze gekort op de subsidie. Maar bij God maakt het écht niets uit. "Het is van geen belang welke nationaliteit, ras, opleiding of maatschappelijke positie u bent..." Iedereen is toegelaten, als je zelf de keus maakt!

GOD
En dat vakje wil ik maar al te graag ROOD inkleuren !  

2 opmerkingen:

  1. Hi Harry,

    Hele fijne blog om te lezen! Zelf had ik ook een blog geschreven over 12 september 2012. Jij hebt het anders benaderd en ook met een andere clue. Mooi om te lezen. Wat ik waardeer in je blog, zijn de Bijbelteksten die je gebruikt. Keep on going!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor je steun. En voorlopig ga ik nog wel even door :)

    BeantwoordenVerwijderen

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...