vrijdag 1 november 2013

Taboe? Wil je erover praten?

Taboe

Er lijken tegenwoordig steeds meer taboe's boven tafel te komen. Meer en meer wordt er toch over gesproken en dan vaak ook nogal heftig. Het zijn vaak onderwerpen waar je alleen voor of tegen kunt zijn, een gulden middenweg is er niet. Zeker ook over onderwerpen die in de bijbel staan. Steeds weer roepen die onderwerpen discussie op, zeker als we de afgelopen decennia bekijken met alle veranderingen in de wereld. Hebben al die veranderingen de wereld verbeterd? Is de bijbel verouderd en achterhaalt? Of staat er toch nog steeds meer waarheid in dan een heleboel mensen willen zien?

Praten

Over dit soort onderwerpen praten gaat alleen als alle partijen open staan voor de ander. Natuurlijk hoef je je standpunt niet los te laten, maar proberen de ander te begrijpen scheelt vaak al een aardig stuk. In de meeste gevallen gaat het over maatschappelijk, sociale onderwerpen. Denk maar aan seksuele handelingen, taken van man en vrouw, opvoeding, gezinssamenstelling en zo kunnen we nog wel diverse onderwerpen op noemen. 

Zijn er onderwerpen waar jullie over willen praten? Of over welke onderwerpen ga je gewoon niet in discussie? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Elke dag sterven we.

De bijbel staat vol met geweldige teksten. Teksten voor bemoediging, voor troost, hoop, of gewoon om je geluk te delen. Maar de bijbel beva...